Lájkolj minket Facebook-on: 


Gitár tanulás - hogyan érdemes?

Legjobb ha először is tisztában vagyunk a zenei alapokkal (kotta, skálák, szolmizáció), majd ha már megvan a gitárunk, akkor keresünk egy tanárt, aki segít az elindulásban. Ha ez utóbbira nincs lehetőségünk az interneten számos gitározással kapcsolatos oktatóanyagot találhatunk. (természetesen ezek egyike sem helyettesítheti a valódi gitárórákat, hiszen a számítógép nem tudja megigazítani a kezünket, és nem látja, ha valamit rosszul csinálunk)
Íme néhány ilyen gitárlecke oldal:

magyar:

www.gitartanfolyam.hu
www.gitarozzvelem.hu

külföldi:

www.guitarlessons.com
www.justinguitar.com

Könyvek közül én a Muszty-Dobay Gitáriskolát ajánlom (alapmű!), melyet innen lehet megrendelni:

http://www.freeweb.hu/musztydoba/gitarisk.html

A gitár tanuláshoz legfontosabb pedig, amit semmi sem pótolhat, az az állandó gyakorlás. Lényeges, hogy minden nap gyakoroljunk és ezáltal ráálljon a kezünk egyes fogásokra. Kitartónak kell lennünk, hangszeren megtanulni nem néhány napos folyamat. Aki már sok éve nyúzza a húrokat, annak is lehetnek hiányos részek a tudásában, melyeket a jövőben pótolni kell. Új technikák, új dalok, új stílusok elsajátítása nagyon lényeges a fejlődéshez. Azt javaslom tűzzünk ki magunk elé egy célt is, hogy miért szeretnénk gitározni. Akár magunk szórakoztatására, akár nagyközönségnek zenélünk, a legfontosabb szerintem, hogy mindig örömünket leljük benne.

Remélem ez az oldal is segít egy átfogó képet adni erről a fantasztikus hangszerről, hiszen a gitármuzsika ma már életünk részévé vált.

Sok szorgalmat és jó tanulást kívánok!

gitár tanulás
Egy jó tanárnál játszva, örömmel tanul az ember